Tapioca

Bij Coffee Cabana kunnen gasten dagelijks genieten van vers bereide handgemaakte Tapioca’s.

Tapioca meel

Tapioca meel wordt gemaakt van cassave en is daardoor nature geschikt voor een gluten-vrij of gluten-arm dieet. Het gedroogde meel wordt gehydrateerd voor ons door Tapioca Company waarna het geschikt is om typische Braziliaanse “pannenkoeken” mee te maken die gegeten worden met hartig of zoet beleg gedurende de hele dag.

Een Tapioca zelf heeft weinig smaak vandaar dat de vulling of het beleg de smaak bepaald. Hier kun je dus heel creatief in zijn! De consistentie of het mondgevoel is heel speciaal. Het heeft niet de enigszins korrelige structuur van brood of tarwe meel maar is wat lichter en elastischer van aard. Het heeft wat weg van rubber of elastiek maar smaakt daar niet naar. De combinatie met de vulling geeft de tapioca een “chewy” mondgevoel waar je even op moet kauwen!

Ervaar het zelf! Kies je favoriete vulling, hartig met kaas of pulled chicken, of ga voor zoet beleg met jam of het weer typisch Braziliaanse doce de leite.