Leveranciers

Ons menu wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met onder andere de volgende leveranciers:

Spot On en This Side Up
Specialty koffie zorgvuldig en met liefde gebrand door Spot On Coffee Roasters (website) in Amsterdam. De koffiebonen worden  door This Side Up (website) geïmporteerd rechtstreeks van de koffie boeren gemeenschap uit de regio Paraná en São Paulo, in Brazilië. Beide bedrijven werken hard aan verbetering van de koffie en koffieboeren omstandigheden. Op de site van This Side Up kun je de werkwijze en verhalen van de boeren uit diverse landen nalezen en volgen.

Açai Benelux
De bowls & smoothies maken we met het lekkerste fruit uit de amazone. De exotische fruitsoorten van Acai Benelux worden rijp geplukt in het land van herkomst en dat zorgt voor een volledige smaak en voedingswaarde. En dat proef je! Vanuit passie voor fruit en gezonde voeding hebben zij ervoor gekozen om alleen te verwerken zonder enkele vorm van toevoegingen, stabilisatoren of andere onwenselijke ingrediënten. De Açai bessen worden wild geplukt in de Amazone. Hierdoor wordt de lokale bevolking gestimuleerd om zonder houtkap hun omgeving duurzaam te kunnen exploiteren. Zo wordt er meegewerkt aan het behoud van het Amazone regenwoud volgens het NWFP. De producten van Açai Benelux zijn biologisch gecertifieerd om kwaliteit en duurzame groei zonder bestrijdingsmiddelen te waarborgen. De Açai is fair trade gecertificeerd en wordt verwerkt door een coöperatie van “boeren”. Op deze manier wordt er rekening gehouden met de economische omstandigheden in Brazilië, het land van herkomst. In 13 jaar zijn hun passie en specialisme alleen maar verder gegroeid. En dat geldt ook voor het assortiment met heerlijke bowl & smoothie producten. Voor thuisgebruik kun je ook online bestellen in de webshop van Açai Benelux (website). 

Groen & Co.
Onze zoete lekkernijen worden zorgvuldig en met veel liefde gemaakt door Groen & Co. Bakery shop (Instagram). Camilla Groen, ook Braziliaanse, weet als geen ander de smaak van Brazilië in haar kookkunsten te verwerken. Wij kijken steeds uit naar haar nieuwe producten en creaties!

Tapioca Company
Ontdek de wereld van cassave – onze tapioca, meel speciaal bereid door Débora Moraes van Tapioca Company. Een gezonde broodvervanger die met zoet en hartig beleg gegeten kan worden. Wil je meer ontdekken over de wereld van cassave? Kijk voor meer informatie op de website van Tapioca Company (website).

CiTea
Brazilië kent geen theecultuur, maar Coffee Cabana is ook Nederlands! Daarom willen wij onze theeliefhebbers in Utrecht verwennen met de door ons geselecteerde losse thee van CiTea. Bij CiTea vind je een groot assortiment met liefde geselecteerde losse thee. Alle plaatsen waar Dio Buchner, de oprichter van CiTea, is geweest hebben een ding gemeen volgens hem: thee maken is een ritueel, het verbindt mensen en het kan zelfs levens redden in extreme weercondities! Je kunt ook voor thuis gebruik bij CiTea (website) jouw thee en acessoires kopen.